7-1020.jpg

مقامات سازمان فضایی اروپا با از هم گسستن یک ماهواره این سازمان پس از پایان ماموریت آن، از امکان برخورد تکه‌های آن با زمین در اواخر امروز یکشنبه یا فردا خبر دادند.

 

 این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد که زمان و محل دقیق فرود قطعات این فضاپیما هنوز مشخص نیست.

 

کارشناسان پیش از این اظهار کرده بودند که بروز خطر سقوط این ماهواره برای انسان بعید است.

 

بر اساس مدلهای رایانه‌ای، دهها تکه از این ماهواره با وزن کلی 200 کیلوگرم که تقریبا به اندازه موتور خودرو بوده، در برخورد با جو سالم مانده و با سطح زمین برخور خواهند کرد.

 

ماهواره کاوشگر گردش اقیانوسی گرانش(GOCE) در سال 2009 در ماموریتی برای نظارت بر تغییرات در گرانش و سطوح دریا در مدار قرار گرفت.

 

سوخت این فضاپیمای براق باله‌دار در ماه اکتبر به پایان رسیده و نیروی لازم را برای حفظ ارتفاع خود در مدار پائین که تعداد محدودی مولکول هوا در آن وجود داشته، از دست داد.

 

به گفته سازمان فضایی اروپا، تجزیه این فضاپیما در ارتفاع حدود 80 کیلومتری رخ خواهد داد.

 

ماهواره GOCE در مارس 2009 به ارتفاع 260 کیلومتری پرتاب شد و بعدها ارتفاع خود را تا 224 کیلومتری کاهش داد که پایین‌ترین ارتفاع برای یک ماهواره تحقیقاتی است.

 

این ماموریت 350 میلیون یورویی دو برابر بیشتر از زمان اولیه 20 ماهه که برای آن برنامه‌ریزی شده بود، در مدار باقی ماند.

 

به گفته کارشناسان، بیشتر این فضاپیمای 5.3 متری در جو خواهد سوخت.

 

احتمال برخورد این قطعات با انسان حدود 65 هزار برابر کمتر از برخورد صاعقه با آن است. در بیش از نیم قرن پرواز فضایی، هیچ آسیب جانی از ضایعات فضایی ساخت دست بشر ثبت نشده، در حالیکه سالانه حدود 20 تا 40 تن از این ضایعات با زمین برخورد می‌کنند.





تاريخ : یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |